Omračovacie prístroj - pružinová jatočné pištole, pre drobné zvieratá - králiky, hydina, ryby
123

Omračovacie prístroj - pružinová jatočné pištole, pre drobné zvieratá - králiky, hydina, ryby

Značka:
Kód výrobku:
EAN:
Dostupnosť:Skladom
Cena: 36.50 €
30.42 € bez DPH
Hodnotenie:

Produkty závodného programu


26.00 €

26.00 €

26.00 €

26.00 €

10.50 €

...viac

Omračovacie prístroj - pružinový jatočnej prístroj, k humánnemu usmrcovanie všetkého drobného zvieratstva bez zbytočnej bolesti a stresu. Pištoľ dodávame v zmontovanom a nenabitom stave. Z ústia prednej časti vyčnieva úderník, z boku telesa okrúhle tlačidlo spúšte. Zo zadnej časti sa vyskrutkuje dutá skrutka - nabiják, ktorý sa nasadí na úderník a zvislým tlakom o plochu stola sa zatlačí do telesa pištole až na doraz. V tom okamihu vyskočí tlačidlo spúšte a zaistí úderník v nabitej pozícii. Vlastné využiteľnú energiu preberá silná oceľová pružina v osi jatočného prístroja a pištoľ je pripravená na použitie. Postup pri zabíjanie králika: Na pracovnom stole uchopíme králika jednou rukou za uši, druhou rukou priložíme už natiahnutou pištoľ do oblasti mozgu, tj. Do tyla alebo medzi uši, zľahka pritlačíme a palcom, alebo dlaňou stlačíme spúšť. 17mm dlhý konkávne hrot prenikne až do stredu mozgu a zviera v zlomku sekundy totálne ochromí - omráči. Potom je treba zviera vykrvit obvyklým spôsobom. Tento odporúčaný spôsob usmrtenia - ukončenie všetkých životných funkcií je v súlade s požiadavkami ukladanými všetkým chovateľom zákonom o ochrane zvierat! Obdobným spôsobom možno usmrcovať aj ryby, husi, kačky, kurčatá, veľmi dobre sa dá zabíjať morky a to tak, že morku uchopíme za zobák, ktorý ztlačíme až na krk, druhou rukou priložíme nabitú pištoľ na stred hlavy cca 2cm od ušných otvorov smerom k zobáku (spodná časť lebky) a vystrelíte. Nie je potrebné dávať morku do vreca alebo do koša, pretože po výstrele je úplne ochromená a pri zarezávanie sebou nemláti tak, aby si zbůsobila podliatiny. Tento postup platí aj pre ostatné hydinu. Pri používaní je treba dbať na najvyššiu opatrnosť, aby sme si nespôsobili nepríjemné zranenie! Pištoľ uchovávať v rozloženom stave z hľadiska bezpečnosti i životnosti pružín.
Všetky súčasti pištole sú zo zušľachtených ocelí, preto je nezabúdajte konzervovať tukom. Odporúčame nami predávané EuTr Tetín (53 101) Vhodné je tiež napríklad bravčová masť. Úplne nevhodné sú rastlinné tuky ako napr. Repkový či slnečnicový olej. Konzervujú síce veľmi dobre, ale časom spôsobí nefunkčnosť prístroja zalepením. Pri montáži je potrebné dbať na správnu polohu priečneho vŕtania spúšte. Ak pištoľ nedá nabiť, nereklamovat, stačí spúšť po demontáži úderníku pootočiť o 180 °. Pištoľ rozhodne nepatrí do detských rúk!
SKVELÝ VIANOČNÝ DARČEK PRE CHOVATEĽOV !! Jedná sa omračovacie prístroj bez potreby použitia nábojok - jatočná pištoľ a je voľne predajný osobám starším ako 18 rokov - Kupujúci zakúpením tohto omračovacího prístroja potvrdzuje, že je osobou staršou ako 18 rokov a že je osobou svojprávnu !!!
Od začiatku roku 2013 sme uviedli na trh novo upravený model - úprava spočíva v predĺžení tela bitúnkov prístroje o 20 mm na súčasných 186 mm po zošraubovaní oboch dielov. Táto úprava bola vykonaná pre zaistenie lepšie funkcie nášho výrobku. Predné kalenou súčasť sme tiež začali značiť vytlačením nášho loga s adresou.

© 2015 holubarskepotreby.sk
holubarskepotreby.sk